Zakelijke koerier kiezen? Stel deze 5 vragen!

In Nederland zijn er duizenden koeriersbedrijven. Het is dan ook geen gemakkelijke opgave om de juiste koerier te vinden voor jouw bedrijf.  Zo wil je dat jouw producten, pakketten en poststukken met de grootste zorg correct verzonden en geleverd worden. Het liefst werk je dan met een koerier die al jouw zakelijke verzendingen regelt. Om de juiste zakelijke vervoerder te vinden voor jouw goederen hebben we 5 belangrijke vragen opgesteld. Stel deze 5 vragen aan de koerier om erachter te komen of dit de juiste vervoerder is voor jouw bedrijf.

  1. Waar kan de koerier allemaal bezorgen?
  2. Kan de vervoerder onder speciale condities bezorgen?
  3. Welke voorwaarden hanteert de vervoerder?
  4. Kan de koerier omgaan met maatwerk wensen?
  5. Is de koerier gespecialiseerd in jullie producten of branche?

1. Waar kan de koerier allemaal bezorgen?

De eerste stap is het nagaan in welke regio de koerier actief is. Denk hierbij niet alleen aan het bezorgen, maar ook het ophalen van pakketten. Bezorgt en haalt de koerier alleen pakketten op in specifieke steden in Nederland of door heel het land? Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat niet alle koeriers actief zijn op de Waddeneilanden. Daarnaast zijn er nog de internationale zendingen. Is de koerier alleen ondernemend in Nederland of bezorgt deze ook wereldwijd? Ook zijn er koeriers die alleen actief zijn in Europa of vervoeren naar specifieke landen.

Kappa Koerier heeft een allround verzendservice. Wij bezorgen en halen pakketten op, op iedere gewenste locatie in Nederland (ook op de Waddeneilanden). Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in internationale verzendingen. Wij bezorgen zowel binnen als buiten Europa en zijn zo een wereldwijde speler. 

2. Kan de vervoerder onder speciale condities bezorgen?

Heeft jullie bedrijf pakketten of vrachten die onder speciale condities verstuurd moeten worden? Denk hierbij aan bijvoorbeeld spoedleveringen waarvoor een spoedkoerier nodig is. Of omstandigheden zoals een specifieke temperatuur. In dat geval heb je een koerier nodig gespecialiseerd in koeltransport en/of vriestransport. Of versturen jullie regelmatig een complete pallet? Ook dan moet de vervoerder om kunnen gaan met palletverzendingen. Hou ook rekening met het maximale gewicht en de afmeting van de zending.

Kappa Koerier kan met veel bijzondere condities omgaan. We hebben een uitgebreid wagenpark wat voor vrijwel ieder type verzending geschikt is. Wij verzorgen zowel koeltransport, vriestransport als palletvervoer. Ons maximale laadvermogen (per vrachtwagen) is 5570 kg met een lengte van 6 meter, breedte van 2,45 meter en hoogte van 2,35 meter.

3. Welke voorwaarden hanteert de vervoerder?

Iedere vervoerder hanteert eigen voorwaarden. Hou hierbij rekening met de werkwijze van een koeriersbedrijf, zoals de tijd waarop een offerte moet worden aangevraagd, of er een Track & Trace code beschikbaar is en/of een melding bij aflevering. Maar kijk ook naar specifieke voorwaarden zoals een uiterlijke levertijd, vertraging van de zending, aansprakelijkheid bij beschadiging van de zending, etc. Zorg er altijd voor dat de algemene voorwaarden voor koeriersdiensten en vervoerscondities bekend zijn voordat je zaken gaat doen met het koeriersbedrijf.

Bij Kappa Koerier reageren wij op werkdagen tussen 8:00u en 18:00u binnen 10 minuten op een offerteaanvraag. Daarnaast beschikken al onze zendingen over een Track & Trace en versturen wij een sms met het tijdstip van levering. Tevens hanteren wij algemene voorwaarden. Zo zijn de voorwaarden voor koeriersdiensten en algemene vervoerscondities te allen tijde inzichtelijk. 

4. Kan de koerier omgaan met maatwerk wensen?

De ene verzending is de andere niet. Soms zijn er bijzondere wensen waaraan de koerier moet kunnen voldoen. Heeft jullie bedrijf vaak afwijkende verzendingen? Kies dan een koerier die kan blijven anticiperen op maatwerk situaties. Denk hierbij aan een verzending waarbij een pakketje in het ene land moet worden opgehaald om in een ander land bezorgd te worden. Of wanneer het gaat om een waardevol pakket zoals een productmonster wat nog niet op de markt is, dan wil je een koerier die gespecialiseerd is in vertrouwelijke zendingen.

Kappa Koerier heeft veel multinationals als klant, welke vaak uiteenlopende wensen hebben als het gaat om pakketverzendingen. Dankzij ons uitgebreide wagenpark, mankrachten en vervoermogelijkheden kunnen wij voldoen aan specifieke maatwerk wensen.

5. Is de koerier gespecialiseerd in jullie product(en) of branche?

Bij het kiezen van de juiste koerier wil je een bedrijf wat ervaring heeft met het verzenden van jullie (type) producten. Vraag altijd aan de koerier of deze gespecialiseerd is in de branche waarin jullie actief zijn. Denk hierbij aan het versturen van bedrijfsgevoelige informatie, juridische stukken, medicijnen, samples, gevaarlijke stoffen, etc.

Kappa Koerier heeft een zeer ruim klantportfolio waardoor wij in vele branches actief zijn. Dit zijn de grootste branches waar wij specifieke diensten voor leveren: zakelijke dienstverlening, advocatenkantoren, farmacie, financiële dienstverlening, zorg/verzorgingshuizen, reclamebureaus, laboratoria, drukkerijen, gevarengoed, uitgeverijen, beurzen, overheid.

Waarom Kappa Koerier

40.000 ritten per jaar
Spoedtransport mogelijk
E-mail met tijdstip aflevering
Track en trace
Duurzaam wagenpark

Kappa Koerier als koeriersbedrijf

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Kappa Koerier als koeriersbedrijf? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Binnen 10 minuten ontvangt u van ons een reactie.

  1. Neem contact met ons op middels het contactformulier of bel: 088 321 21 21
  2. Binnen 10 minuten* ontvangt u een reactie.

Waarom Kappa Koerier

40.000 ritten per jaar
Spoedtransport mogelijk
E-mail met tijdstip aflevering
Track en trace
Duurzaam wagenpark

Offerte aanvragen

Wij reageren binnen 10 minuten.
(Op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur)

* verplichte velden
10 minuten
Wij reageren binnen 10 minuten.
(Op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur)
Klantbeoordeling:
5 sterren 9.5/10
325 beoordelingen